Tuesday, September 28, 2010

tuto : letak iklan nuffnang pada header

DASHBOARD >LAYOUT>EDIT HTML>tick Expand Widget Templates

 Ctrl + F untuk cari code;





<header>

copy dan paste kan code html 'leaderboard' korang sebelum code di atas.

    contoh: <code html leaderboard korang><header>

preview. kalau takde error, boleh la save terus.

Saturday, August 28, 2010

tuto : letak iklan nuffnang pada sidebar

biasa :

DASHBOARD>PAGE ELEMENTS>ADD A GADGET>HTML/JavaScrips

Copy and paste kan code 'html skyscraper' korang dalam tu

SAVE






statik(macam Salwa punya) : 

letakkan code ni<div style='position:fixed; bottom: 0px; right: 0px; z-index:1001'> sebelum code html skycraper korang</div>

SAVE


Contoh: <div style='position:fixed; bottom: 0px; right: 0px; z-            index:1001'><code html skycraper korang></div>

Friday, July 30, 2010

Friday, May 28, 2010

tuto : letak iklan nuffnang di antara entry

DASHBOARD > LAYOUT> EDIT HTML>tick  Expand Widget Templates.

Ctrl + F untuk cari  <data:post.body/>

Copy and paste kan code html large rectangle korang selepas code di atas

preview. kalau takde error, boleh terus save.